Thursday, January 18, 2007

Ex aşkına geri döndü!


Fenerbahçe Ülker Basketbol Takım Kaptanı İbrahim Kutluay ex aşkına geri döndü! Spor otomobil düşkünü olan ve yıllarca Ferrari 355 kullanan İbrahim, Demet'le evlendikten sonra tercihini aile otomobilinden yana kullanmış ve Mercedes almıştı. Birkaç ay evvel düzenlenen Auto Show Fuarı'nda da yine bir Mercedes sipariş verdiğini bildiğim İbrahim, son anda viraj alıp tercihini Ferrari'den yana kullanmış. İbo'nun yeni Ferrari'sinin modeli F430 F1. Öğrendiğime göre 7 Aralık'ta 33 yaşına giren İbo, bu Ferrari'yi kendine doğum günü hediyesi olarak almış. İbrahim, eşi Demet'le birlikte önceki gün 302 bin 738 Euro'luk (560 bin YTL) Ferrari'sinin Nişantaşı'nda keyfini sürüyordu.

PENÇESİNE DÜŞTÜĞÜ ALKOL BAĞIMLILIĞI YÜZÜNDEN İKİNCİ KEZ HASTANEYE YATAN MANKEN MELEK YARGICI, BU KEZ BIRAKMAYA KESİN KARARLI.


'Alkole eski sevgilim yüzünden başladım. Daha önce de tedavi gördüm ama sadece üç ay, ayık kalabildim. Evet, ben bir bağımlıyım! Ama bu kez kararlıyım, alkolü yeneceğim!'.

Mankenlik yaptığı dönemde podyumlarda fırtına gibi esiyordu Melek Yargıcı... Ardından moda dünyasına adım atarak ilginç tasarımlarıyla adından söz ettirmeyi başarmıştı. Ama yaklaşık bir yıldır alkol bağımlılığıyla mücadele ediyor ve hiç çekinmeden "Ben bir bağımlıyım" diyor. Alkol sorunu olduğunun bilincinde. Ve bu bilinçle yaklaşık bir ay önce ikinci kez Balıklı Rum Hastanesi'ne yattı. İşte güzel mankenin ibret dolu itirafları:

* Balıklı Rum Hastenesi'nde ne tedavisi görüyorsunuz? Alkol problemim olduğunu fark ederek tedavi olmak istedim ve bunun için desteğe ihtiyacım olduğuna karar verdim.

* Hastanede nasıl geçiyor zamanınız? Kitap okuyorum, toplantılar yapıyoruz ve bizi bilinçlendiriyorlar. Hastaneden çıktıktan sonra da psikolog desteği alacağım. Çünkü İstanbul çok zor. Ne olduğu belli olmayan bir savaşın içindeyiz. Bu yüzden psikolojik destek alacağım.

* En son ne zaman alkol aldınız? En son yılbaşında aldım. Ve o gece içtikten sonra 'artık bir daha alkol almayacağım' dedim.

* Alkolle ne zaman tanıştınız? Alkolle tanıştığımda 18 yaşındaydım. İlk zamanlar bir sorun teşkil etmiyordu son zamanlarda bende artık iyice sıkıntı olmaya başladı.

* Kaç yaşındasınız 28 yaşındayım. 10 sene olmuş alkol alalı...

* Alkolün sizin için bir sorun olduğunu ne zaman anladınız? 18 yaşında birer kadehle başladım. 5 sene sonra dozunu iyice artırdım. Yani 23 yaşındayken artık ciddi bir içiciydim. Bir şişeyken sonra her akşam iki şişeye çıktı dozu. Önceleri bir şişe beni etkilemiyordu; sonra giderek daha da çok içmeye başladığımı anladım.

KADEHLE BAŞLIYOR ŞİŞELERE ÇIKIYOR

* Alkol bağımlığı nasıl oluştu? Akşam yemekte alkol alayım, sonra oradan eğlenceye gideyim derken; bir bakmışsın yine alkolün sınırlarını zorlamışsın. Aslında sorun bu...

* Gizli mi büyüyor bağımlılılık? Kesinlikle! Nasıl ki yemek yeme hastalığı zamanla insanı obeziteye çeviriyorsa ve kumar bir hastalıksa; alkol de bir nevi bağımlılık. O gizli bağımlılık bir süre sonra kendini göstermeye başlıyor. Katıldığın davetlerde alkol alma isteği, gittiğin yemeklerde hemen alkol almak... Bu bir bağımlılık ve sorun.

* Neden alkol alma gereği duyuyordunuz? Yaşadığım olaylar, hayat şartlarının zor olması, bir de bunları üzerine benim çok duygusal olmam... Tüm bunların etkisiyle bazı şeyleri kaldıramadım. Her üzüldüğüm konuda alkole sığındım.

* Alkolle ilk kez mi mücadele kararı aldınız? Hayır; hastaneye ikinci yatışım. Birinci yattığımda üç ay içmedim ama sonrasında içmeye başladım. Demek ki bu sorunu beynimde henüz bitirememişim.

SEVGİLİM YÜZÜNDEN BAŞLADIM

* Alkole yeniden başlamanızda erkek arkadaşınızın etkisi oldu mu? Tabii ki oldu. Tekrar alkol almamın nedeni aslında erkek arkadaşım; her akşam içen biriydi. Ben de ona eşlik ederken alkol bağımlısı oldum. Hastaneden tekrar çıktığımda da o alkol alıyor diye ben de almaya başladım. Ama arkadaşlarım da gittiğimiz yemekte 'Bir kadeh iç ne olacak sanki!' diyerek teşvik ettiler. Tek bir kadeh ile başlayan alkol, arkasından yine bir şişeye kadar çıktı. Üç ay sağlıklı ve ayık kalabildim ama şu anda çok istikrarlıyım. Bununla mücadele edeceğim. Çok da sağlıklıyım, mağdur birisi değilim.

* Erkek arkadaşınız alkol sorununuz olduğunu biliyor muydu? Biliyordu ama bu kadar olabileceğini tahmin etmemişti. Sonrasında kendisini hiç affetmedi. Bana destek olmak için hastaneye yatırdı. Burada olduğumu biliyor bana destek oldu. Şu anda Amerika'da seyahatte ama biz zaten kısa bir süre önce ayrıldık.

* Alkolün ayrılığınızda etkisi oldu mu? Benim aşkımı alkol bitirdi. Birbirimize saygımızın bitmek üzere olduğu bir zamanda ayrıldık.

* İkiniz aynı anda sarhoş olduğunuzda neler yaşanıyordu aranızda? Ben çok agresif oluyordum, o çok mülayim.

İÇİNCE CANAVAR OLUYORUM

* Şiddet uyguluyor muydunuz? Ben şiddet uygulamıyorum ama bardak kırıyorum. Kendime zarar veriyordum. Canımı acıtmıyordum ama kalbimi acıtıyordum. Bağırıyordum, kızıyordum, etrafıma sözle saldırıyorum. Yani içince tam bir canavar oluyorum.

* Apartmanda sorun oluyor muydu? Olmaz mı! O kadar gürültü yapmışım ki, beni yöneticiye şikayet etmişler. Ben de bir daha olmayacağını söyledim. Çünkü çok bağırıp isyan ettim; o geceyi bir daha hatırlamak bile istemiyorum.

* Alkol tedavisi almak için nasıl bir noktaya gelmeniz gerekti? Alkole sığındığımda da daha agresifleştiğimi, arkadaşlarımı ve ailemi kırdığımı gördüm. Bunu acilen toparlamam gerektiğini düşündüm. Ve gelip yan bir destek almak istedim. Ayrıca kariyer kadını olduğumu düşünüyorum; işim her şeyden önce geliyor benim için. Ve alkol hem başarımı hem maddi durumumu etkiliyor.

ÖNCEKİ GECCE İSTANBUL NİŞANTAŞI'NDAKİ STNBL ADLI GECE KULÜBÜNDE SAHNEYE ÇIKAN DENİZ SEKİ, MEKANIN SAHİPLERİNDEN KULİSİ İÇİN İLGİNÇ İSTEKLERDE BULUNDU


Ünlü şarkıcının istekleri arasında, iki şişe Dom Perignon, iki şişe beyaz şarap, masasının üzerine orkide ve plazma TV vardı. Seki'nin plazma TV'den eski kliplerini izlediği öğrenildi.

GÜZEL ŞARKICI EBRU GÜNDEŞ BU GECE RAHATSIZLANARAK HASTANEYE KALDIRILDI!..


18/1/2007 03:03

Ebru Gündeş bu gece rahatsızlanarak hastaneye kaldırıldı. Fakat Gündeş, bir şeyinin olmadığını, sinir ve stresten kaynaklı önemsiz bir rahatsızlık olduğunu açıkladı.

METEOROLOJİDEN FIRTINA UYARISI!.. CUMA GÜNÜNDEN İTİBAREN LODOS FIRTINASI BEKLENİYOR!..


18/1/2007 04:06

İstanbul Meteoroloji Bölge Müdürlüğü Bölgesel Hava Tahmin Merkezinden yapılan açıklamada, halen lodostan hafif, ara sıra orta kuvvette esen rüzgarın, Cuma günü şiddetini artırarak kuvvetli ve kısa süreli fırtına şekline dönüşeceğinin tahmin edildiği belirtildi.

Lodos fırtınasının Cumartesi gününün ilk saatlerinden itibaren etkisini kaybetmesinin beklendiği kaydedildi.


Açıklamada, lodos fırtınası nedeniyle soba zehirlenmeleri ve deniz ulaşımı başta olmak üzere görülebilecek olumsuzluklara karşı ilgililer ve vatandaşların tedbirli olmaları gerektiği bildirildi.