Wednesday, May 2, 2007

DİKKAT!... FENERBAHÇE-GALATASARAY DERBİSİ 'DÜNYANIN BİR NUMARALI DERBİSİ' İLAN EDİLDİ.


Derbi maçlar konusunda araştırmalar yaparak, puanlamaya giden 'Footballderbies.com' adlı internet sitesi, Fenerbahçe ile Galatasaray arasındaki ezeli rekabeti, 8.5 puan vererek listenin ilk sırasına yerleştirdi.

Sitenin, şehir derbileri, yerel derbiler ve ayrı şehir takımlarının rekabeti şeklinde 3 kategoriye ayırdığı listede, 'sarı kanaryalar' ile 'cim bom' arasındaki 100 yılı aşkın rekabet, şehir derbileri kategorisinde dünyanın derbisi ilan edildi.

BEŞİKTAŞ-FENERBAHÇE DERBİSİ 16. SIRADA-
Turkcell Süper Lig'de bu hafta sonu oynanacak ve şampiyonluk yolunda en önemli maçlardan biri olarak gösterilen Beşiktaş-Fenerbahçe derbisi, listenin 16. sırasında yer alarak, dünyanın en önemli 20 derbisi arasına girdi.
100'e yakın futbol takımına yer verilen 'Footballderbies.com' adlı internet sitesinde, 7.8 puan toplayan Beşiktaş-Fenerbahçe rekabeti, Arjantin'den Independiente-Racing Club, Yunanisan'dan Aris Selanik-Paok Selanik, Bulgaristan'dan CSKA Sofya-Levski Sofya ve Uruguay'dan Penarol-National Montevideo derbileriyle aynı puan topladı ve 16. sırada yer aldı. İnternet sitesinde, boğazın iki yakasında yer alan bu kulüplerin bir Fenerbahçe-Galatasaray maçı kadar çekişmeli olmamasına karşın, Türkiye'nin büyük iki kulübü oldukları için aralarındaki rekabetin de dikkat çektiğinin altı çizildi.
Sitede ayrıca iki takım arasında 1924 yılından bu yana yapılan maçların sonuçlarına yer verilirken, Fortis Türkiye Kupası'nda bu iki takımın yine karşı karşıya geldiği ve Beşiktaş'ın tur atladığı anımsatıldı.



Dünyanın en büyük derbileri listesi şöyle:


1-Fenerbahçe-Galatasaray: 8.5
2-Boca Juniors-River Plate:8.3
3-Celtic FC-Rangers FC : 8.3
4-Palmeiras-Corinthians : 8.3
5-Cenova-Sampdoria …: 8.3
6-Olympiakos Piraeus-Panathinaikos: 8.1
7-Kızıl Yıldız Belgrad-Partizan Belgrad: 8.1
8-Wydad-Raja (Fas)........: 8.0
9-AS Roma-Lazio Roma..:7.9
10-Benfica-Sporting Lizbon..:7.9
16-Beşiktaş- Fenerbahçe...:7.8
22-Galatasaray- Beşiktaş..:7.6

FLAŞ!.. ŞARKICI EMRE ALTUĞ'U TAKSİM'DE KİMLER TACİZ ETTİ VE ALTUĞ GAZETECİLERE NEDEN TEŞEKKÜR ETTİ?.. TIKLAYIN!..


Taksim'de eğlenen Emre Altuğ bar çıkışında tinercilerin tacizlerine maruz kaldı. Tineciler tarafından çevrelenen Altuğ çareyi arabasına binmekte buldu ama takipte olan tinerciler Emre'nin aracına binmekte gecikmedi. Tinercileri atlatan Emre Altuğ mekandan hemen ayrıldı.



Bu sırada tinerci çocukların Emre Altuğ'un aracından gözlüğünü çaldığını fark eden gazeteciler çocuklardan gözlüğü geri alıp Emre Altuğ'a haber verdiler. Ve Emre'ye gözlüğünü iade ettiler. Gazetecilerin bu sağduyusuna çok sevinen Emre Altuğ, manevi değeri yüksek gözlüğü iade ettiği için magazinci arkadaşlara sonsuz teşekkürlerini iletti.

KIYAFET PİŞTİSİ!... ÜNLÜ OYUNCU ÖZGÜ NAMAL VE GENÇ OYUNCU FATMA TOPTAŞ KATILDIKLARI DAVETTE NASIL KIYAFET PİŞTİSİ OLDU?




Özgü Namal, Lütfi Kırdar Kongre ve Sergi Sarayı'ndaki Afife Ödül Töreni'ne Zara marka bir kıyafetle katıldı.



Aynı gece, aynı kıyafeti genç oyuncu Fatoş da giymişti. Kıyafeti birkaç ay önce aldığını ve bugüne kadar hiç giymediğini söyleyen Namal, "İçimden geldi ve giyeyim dedim ama gördüğünüz gibi başıma bunlar geldi" dedi.



İŞTE İKİ OYUNCUNUN KIYAFET PİŞTİSİ

MEGASTAR TARKAN, KISA SAÇLI YENİ İMAJI VE KIRMIZI KIRAVATIYLA DİKKAT ÇEKTİ!... İŞTE DETAYLAR!...


Antalya Manavgat'taki Silence Beach Otel'de düzenlenen Telpa'nın bayi toplantısında sahne alan Tarkan kısa saçlı yeni imajıyla şarkılarını seslendirdi.




Yaklaşık 800 kişinin katıldığı özel konserde Tarkan'ın isteği üzerine bütün konuklar, kamera ve fotoğraf makinelerini odalarında bırakmak zorunda kaldı.



Tarkan’ın kırmızı kıravatı da dikkat çekti...

FLAŞ!... HÜSNÜ KLARNETİNİ ÖTTÜRECEK, DENİZ SEKİ ŞARKI SÖYLEYECEK!... İŞTE İKİLİYİ BULUŞTURAN FESTİVAL!...


Türkiye günlerdir Deniz Seki ve evli klarnetçi Hüsnü Şenlendirici aşkını konuşuyor...



Ve gündemden düşmeyen Hüsnü Şenlendirici ile Deniz Seki 13-19 Mayıs tarihleri arasında 17.Kırklareli Karagöz ve Kakava festivalinde birlikte sahne alacak...



Hüsnü klarnetini öttürecek, Deniz Seki de şarkı söyleyecek festivalde...

KADIN KILIĞINA GİREN ALİ POYRAZOĞLU İTİRAF ETTİ: “SÖZDE DEĞİL ÖZDE KADINIM!”


Ali Poyrazoğlu, Afife Ödül törenine kadın kılığında katılarak tüm dikkatleri üzerine çekti.





"Tak tak Takıntı" adlı tiyatro oyununda kadın kılığına girerek bir kadını canlandıran Ali Payrozoğlu, Afife Ödül Töreni'ne oyundaki kıyafetiyle katıldı. Afife Ödülleri 2007'de "Tak Tak Takıntı"daki rolüyle komedi dalında 'En iyi yardımcı erkek oyuncu' ödülünü kazanan Ali Poyrazoğlu, Lütfi Kırdar Kongre ve Sergi Sarayı'ndaki törene oyundaki kıyafetiyle katılarak geceye damgasını vurdu. Sarı peruk takan, kırmızı bir kayafet giyen Poyrazoğlu, gündemdeki cumhurbaşkanlığı tartışmalarına gönderme yaparak, "Sözde değil özde kadınım" dedi. Jüri üyelerine seslenen ünlü tiyatrocu, "Aslında bana 'yılın en iyi kadın oyuncusu' ödülünü vermeleri gerekirdi ama neyse ödül ödüldür" diyerek espri yaptı.

FLAŞ!... ADA’DA ESRARENGİZ KAZA!.. YILDIZLAR TOPLULUĞU CHELSEA KULÜBÜNÜN KAYBOLAN HELİKOPTERİNİN ENKAZI BULUNDU.


Dün gece Liverpool maçı dönüşünde Chelsea ikinci başkanı ve aynı zamanda kulübün mali destekçisi Phillip Carter ve 3 Chelsea'li yöneticiyi taşıyan helikopter bu sabah verilen bilgiyle birlikte radardan çıktığı ve kayıplara karıştığı belirtilmişti.

İngiliz polisi yaptığı açıklamada Peterborough'un kuzeyinde bir alanda helikopterin enkazının bulunduğunu belirtti. Olayla ilgili polis herhangi başka bir açıklama yapmadı.



1996 yılında o dönemde Mavilerin ikinci başkanı Matthew Harding bir maç dönüşü helikopter kazasında hayatını kaybetmişti.



OLAY NASIL OLDU?

Olay dün gece Chelsea'nin Liverpool ile oynadığı Şampiyonlar Ligi maçı sonrasında gerçekleşti...
Helikopterde ise Chelsea ikinci başkanı Phillip Carter ve 3 önemli yöneticinin olduğu açıklandı. İngiliz polisi ise yaptığı açıklamada, Liverpool maçının ardından John Lennon hava alanından havalandığı belirtilen helikopterin kalkışından bir süre sonra radardan çıktığı ve arama çalışmaları sonucunda henüz bir sonuca varılamadığı belirtildi. 1996 yılında o dönemde Mavilerin ikinci başkanı Matthew Harding bir maç dönüşü helikopter kazasında hayatını kaybetmişti.

SON DAKİKA!.. KENAN DOĞULU EUROVISION ŞARKI YARIŞMASININ YAPILACAĞI HELSİNKİ’YE 10 GÜN ÖNCEDEN UÇTU!... DOĞULU NELER SÖYLEDİ?


Finlandiya'nın başkenti Helsinki'de 10-12 Mayıs tarihleri arasında yapılacak Eurovision Şarkı Yarışması'nda 'Shake It Up Şekerim' şarkısıyla Türkiye'yi temsil edecek olan Kenan Doğulu, Helsinki'ye gitti.

Doğulu, Helsinki'ye hareketinden önce Atatürk Havalimanı VIP Salonu'nda düzenlediği basın toplantısında, 'başarılarla dolu bir 10 gün geçirmek için Helsinki'ye gittiklerini' kaydederek, 'Türkiye ve bizim için hayırlı, uğurlu olsun inşallah' dedi.

Yarışmaya, bütün müzikseverlerin beklentilerini yerine getirmek için gittiklerini ifade eden Doğulu, şunları kaydetti:'İnşallah beklentileri ödüllerle süsleyeceğiz. Yaklaşık 10 gün sonra burada kutlamalar başlayacak. Biz ve bütün Türkiye eğlenecek. Şarkımızla birlikte Türkiye'de güzel müzik yapıldığını göstereceğiz. Eğlenmeye gidiyoruz. Birinci maksadımız elbette kazanmak. Her halükarda kazandığımızı görüyorum, ben öyle hissediyorum. Bütün destekleyenlere çok teşekkür ediyorum. Çok güzel bir şov olacak, herkesi ekran başına bekliyoruz. Bütün ekibimize başarılar diliyorum.'Doğulu, 10 gün boyunca neler yapacağının sorulması üzerine, '10 gün boyunca
çalışmalarımı sürdüreceğim, lobi faaliyetleri ve dost kazanma çalışmalarım devam edecek. Mümkün olduğu kadar dünya müzik camiasından insanlarla sıcak temas içinde bulunacağım. Başarılı bir promosyon dönemi geçirerek, provalardan da güzel neticelerle çıkıp, en sonunda da ödülle geleceğiz' diye konuştu.

Doğulu, bir başka soru üzerine de yurt dışındaki Türk izleyicilerin şarkıları o ülkenin televizyon kanallarından izleyip, orada verilen numaralara SMS mesajlarını atmalarını da isteyerek, bunun daha fazla işe yarayacağını söyledi.

'Türk halkına bir mesajınız var mı?' şeklindeki soru üzerine de Doğulu, şunları kaydetti:'Bu hareketli günlerde herkese sabır ve kolaylıklar diliyorum. Ben başka bir vazife edindim. Türkiye'nin aydınlık yüzü olarak, cumhuriyet ilkeleri ve laik kimliği ile orada güzel bir süreç geçirmeye çalışacağım. İnşallah başarılarla da döneceğiz. Bunun bir eğlence mevzusu olduğunu unutmamak lazım. Bu bir spor müsabakası, ölüm kalım davası değil. Eğlence dünyasıyla ilgili bir iş. Biz elimizden geldiği kadar eğlenceli tarafımızı göstermeye çalışacağız, çok eğleneceğiz.'Doğulu, 'Shake It Up Şekerim, Türkiye'ye hangi netice ile dönecek?' sorusu üzerine de 'Bence ilk 3'ün içindeyiz. Esas hedefim birinci olmak ama bir takım beklenmedik şeyler olursa bilemem. Benim favorim Sahake It Up Şekerim. Hakikaten kendi şarkım olduğu için söylemiyorum, diğerlerinin çoğunu dinledim. Layığı ilk 3'ün içinde olmak, inşallah birinci olur' şeklinde konuştu.

GÜZEL MANKEN GISELE BUNDCHEN, GÖREV ALDIĞI VICTORIA SECRET DEFİLESİNDE BÜTÜN DİKKATLERİ ÜZERİNE ÇEKTİ!.. GISELE’NİN ÇOK ÖZEL FOTOĞRAFLARI İÇİN TIKLAYI






Ünlü top model Gisele Bundchen, Victoria Secret defilesinde göz kamaştırdı.



İşte Gisele’nin defileden çok özel kareleri;

65 YAŞINDAKİ ŞARKICI BARBARA STREISAND’DAN REKOR FİYATA KONSER!.. ÜNLÜ ŞARKICININ İNGİLTERE’DE VERECEĞİ KONSERİN BİLET FİYATLARINI ÖĞRENİNCE ŞOK OLACA


Şarkıcı ve oyuncu Barbara Streisand’ın bu yaz İngiltere’de vereceği konserini izleyecekler yaklaşık 1400 YTL’yi (500 pound) gözden çıkaracak.



65 yaşındaki ünlü sanatçının Londra’daki O2 arenasında 18 temmuzda vereceği
konserin biletlerinin en ucuzuysa yaklaşık 280 YTL’den (100 pound) satışa sunulacak. Sanatçının bir sözcüsü, bilet fiyatlarının pahalılığını savunarak, bu konserin "Sinatra ya da Elvis’i görmek kadar çok önemli olduğunu" ileri sürdü. Sanatçı, Avrupa konserleri kapsamında Londra’da 13 yıl aradan sonra ilk kez konser verecek. Konserden elde edilecek gelirin bir bölümünün çevre ve sivil hakları gibi davaları destekleyen Barbra Streisand Vakfına gidecek. 2 Oscar, 4 Emmy, 10 Altın Küre ve 8 Grammy ödülü bulunan sanatçıya konserde 58 kişilik orkestra eşlik edecek.

SON DAKİKA!.. BAŞBAKAN RECEP TAYYİP ERDOĞAN: ''ERKEN SEÇİM 24 HAZİRAN VEYA 1 TEMMUZ'DA'' AÇIKLAMASINI YAPTI!.. DETAYLAR İÇİN TIKLAYIN!..




Başbakan Erdoğan, AKP MYK toplantısının ardından yaptığı açıklamada, yarın erken seçim için TBMM'ye başvuracaklarını söyledi. Erdoğan'ın erken seçim için telaffuz ettiği tarihler 24 Haziran veya 1 Temmuz oldu.



Başbakan, cumhurbaşkanlığı seçimleri için tekrar belirlenen tarihlerin de 3 Mayıs, 7 Mayıs, 11 Mayıs ve 15 Mayıs olduğunu açıkladı.



Erdoğan, genel seçimlerin 4 yılda bir, cumhurbaşkanlığının da 5+5 olmasına hazır olduklarını söyledi.