Wednesday, January 10, 2007

DİKKAT!.. MARMARA SİSLİ HAVANIN ESİRİ OLDU!.. YOĞUN SİS İSTANBUL’DA ULAŞIMI FELÇ ETMİŞ DURUMDA!..

10/1/2007 20:39



İstanbul Boğazı'nda etkili olan yoğun sis nedeniyle düşen görüş mesafesi iki yaka arasında ve semtler arasında yapılan vapur seferlerinin iptal edilmesine neden oldu. İstanbul Deniz Otobüsleri A.Ş'den yapılan açıklamaya göre Boğaz'da Sarayburnu ve Kadıköy arasında etkili olan sis nedeniyle Bostancı ile Adalar arasında yapılan seferler hariç olmak üzere diğer vapur seferlerinin iptal edildiği bildirildi.



Bu arada yoğun sisin görüş mesafesini düşürmesinden dolayı yaklaşık saat 14:00 itibariyle de Boğaz'daki transit gemi geçişlerinin yapılamadığı belirtildi.

İstanbul Meteoroloji Bölge Müdürü Mustafa Yıldırım, halen İstanbul ve çevresinde yer yer yoğun olarak görülen sisin yarın ve cuma günü de il genelinde etkili olacağının tahmin edildiğini bildirdi.



Kentte etkili olan sis konusunda açıklama yapan Yıldırım, şunları kaydetti:

'Halen İstanbul ve çevresinde yer yer yoğun olarak görülen sisin, yarın ve cuma günü de il genelinde etkili olacağı tahmin edilmektedir. Yoğun sisin cumartesi günü etkisini kaybedeceği beklenmektedir. Sis nedeniyle meydana gelebilecek olumsuzluklara, özellikle ulaşımda görülebilecek aksaklıklara karşı ilgililerin ve vatandaşların tedbirli olmaları gerekmektedir.'



İstanbul'u etkisi altına alan yoğun sis, Atatürk Havalimanı'ndaki hava trafiğini de olumsuz etkiledi.

Devlet Hava Meydanları İşletmesi yetkililerinden alınan bilgiye göre; deniz tarafından apronu kaplayan yoğun sis nedeniyle iniş ve kalkışların tek pistten gerçekleştirildiği belirtildi.

No comments: