Friday, January 12, 2007

FLAŞ!... KALBİ DIŞARDA BİR BEBEK DÜNYAYA GELDİ!...


12/1/2007 16:08





Erzincan'da 1.5 yıllık evli 20 yaşındaki Ayşe Tozlu, Devlet Hastanesi, Kadın Doğum Servisinde kalbi dışarda bir bebek dünyaya getirdi. Ameliyatla alınan kız bebek, önce Erzurum’a oradan Ankara’ya nakledildi.



Bebeğin Başkent Üniversitesi’nde bugün ameliyat edilmesi bekleniyor.

İlginç doğum, 9 Ocak günü Erzincan Devlet Hastanesinde meydana geldi. Mengüceli mahallesindeki TOKİ Konutlarında oturan işçi Mustafa Tozlu’nun (30) hamile eşi ev kadını Ayşe Tozlu (20) 9 ocak günü Erzincan Devlet Hastanesi Kadın Doğum Servisi'ne başvurdu. İlk muayeninin ardından Ayşe Tozlu, Kadın Doğum Uzmanı Opr. Dr. Ali Kemal İlhan tarafından ameliyata alındı.



Ameliyatla dünyaya gelen 3 kilo 360 gram ağırlığında kız bebeğin kalbinin dışarıda olması doktorları şaşırttı. Göğüs kafesi dışarda, kalbi ince bir zarla örtülü bebek ile annesi, hiç vakit kaybetmeden ambulansla Erzurum’a gönderildi. Atatürk Üniversitesi Tıp Fakültesi Aziziye Araştırma Hastanesi yenidoğan Ünitesine sevkedilen kalbi dışardaki bebek, Erzurum’dan daha iyi olanaklara sahip olduğu gereçkesiyle Ankara’ya gönderildi. Başkent Üniversitesi Tıp Fakültesi Araştırma Hastanesi’ne nakledilen bebeğin, bugün yapılacak ameliyatla dışarda olan kalbinin, yerine yerleştirileceği bildirildi.

100 BİNDE BİR
Yaz dönemi belediyede mevsimlik işçi olarak, kış mevsiminde de fırınlarda çalışan Mustafa Tozlu, bebeğin kalbinin dışarda doğmasına çok şaşırdıklarını söyedi. İlk çocuklarının yaşamasını istediklerini anlatan Mustafa Tozlu, doğum öncesi hiçbir gariplik farketmedikerini anlattı.

Bebeğin doğumunu gerçekleştiren Kadın Doğum Uzmanı Opr. Dr. Ali Kemal İlhan, Ayşe Tozlu’nun doğum vaktinin geçtiği için kendilerine başvurduğunu söyedi. Opr. Dr. İlhan, “Bebeğin kalp atımlarını incelediğimizde sıkıntı olabileceğini düşündük ve derhal ameliyata aldık. Ameliyatta kalbinin dışarda olduğunu gördük ve bebeği Erzurum'a sevk ettik. Her 100 doğumda 2-3 çocuk özürlü doğuyor. Ultrasonografi ile tanısının en zor olduğu anormallik kalpte görülür. Ektropya Kordis adı verilen kalbi dışarıda olma anormalliği, 100 binde birdir” dedi.

No comments: