Sunday, April 22, 2007

KENAN DOĞULU'NUN 'SHAKE IT UP ŞEKERİM' İLE TÜRKİYE'Yİ TEMSİL EDECEĞİ 52. ULUSLARARASI EUROVISION ŞARKI YARIŞMASI'NDA TÜRKİYE RÜZGARI ESECEK


Kültür ve Turizm Bakanlığının başlatacağı tanıtım atağıyla Helsinki'de 130 açık hava reklamı yer alacak, radyo ve televizyonlarda Kenan Doğulu'nun şarkıları çalınacak, Türkiye reklamları yayınlanacak.


Kültür ve Turizm Bakanlığı Tanıtma Genel Müdürlüğü, 10-12 Mayıs tarihleri arasında Finlandiya'nın başkenti Helsinki'de düzenlenecek olan 52. Uluslararası Eurovision Şarkı Yarışması'nda Türkiye'nin tanıtımına katkı sağlamak amacıyla yarışma tarihleri ve öncesinde tanıtım çalışmaları gerçekleştirecek.


Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Helsinki Kültür ve Tanıtma Müşavirliği, yarışmaya özel olarak ilgi gösterecek. Bu kapsamda, 7-13 Mayıs tarihleri arasında Helsinki şehir merkezine 130 açık hava reklamı verilecek.

KENAN DOĞULU VE EKİBİNE ÖZEL TAKSİ

Yarışma süresince, Kenan Doğulu ve ekibini yarışmanın düzenleneceği alana transferlerde kullanılmak üzere Türkiye reklamının giydirildiği 30 taksi tahsis edildi.
Ayrıca, Helsinki'nin en prestijli otellerinden olan Kamp Hotel'de basın, müzik dünyası, üst düzey ve etkin temsilcilerin oluşturduğu bir davetli grubuna geleneksel Türk mutfağından yemeklerin sunulacağı resepsiyon verilecek.

TÜRK LOKUMU
Tanıtım faaliyetleri çerçevesinde, hem Eurovision şarkı yarışması hem de 9 Mayıs Avrupa Günü nedeniyle Kamp Hotel'in karşısında bulunan Helsinki'nin en önemli rekreasyon alanlarından biri olan Esplanade Park'ta 8-12 Mayıs tarihleri arasında müşavirlik tarafından stant kurulması planlanıyor.
Plazma ekranlarından Türkiye'nin tanıtımının yapılacağı stantta ziyaretçilere tanıtıcı materyallerin yanında Türk lokumu da dağıtılacak.

TELEVİZYONLARDA TÜRKİYE REKLAMI
Yarışmanın gerçekleşeceği hafta boyunca televizyonlarda Türkiye reklamı yayınlanacak.
Radyo ve televizyonlarda Kenan Doğulu'nun şarkısı 'Shake It Up Şekerim' çalınacak.
Ayrıca, Kültür ve Turizm Bakanlığı Tanıtma Genel Müdürlüğünce tüm yurt dışı temsilciliklerine Kenan Doğulu'nun desteklenmesi için afiş ve ilan gönderildi.

No comments: